Har du fastnat efter "God jul och gott nytt år" också? Julkort kan vara väldigt personliga om du vet vad du ska skriva. Och vad gör man om man inte kan komma på något annat än det? Ett julkort kan vara som en present. Det kan knyta två personer närmare varandra. De bra korten läses ofta mer än en gång, speciellt när de är skrivna från hjärtat. Vi guidar dig här genom konsten att skriva brev.

julkort

Stämningen med dig

Berätta om hur stämningen är hos dig. Vad ser du fram emot denna jul? Gör det personligt och känsligt. Ser du fram emot att träffa familj som du inte sett på länge? Ser du fram emot att fira jul med dina barnbarn för första gången? Det som är extra viktigt för dig just nu och som ger dig precis rätt julstämning.

Erfarenheter

Berätta om upplevelser du har haft under året, ev tillsammans med mottagaren av ditt julkort. Kom ihåg att berätta vad dessa goda upplevelser betyder för dig. Just detta gör kortet mer personligt.

Planer för det nya året

Berätta om dina planer för det nya året. Ska du på en trevlig resa? Börjar ett nytt jobb, eller kanske är det en stor händelse på gång i din familj – en förlossning, konfirmation, bröllop eller något helt annat som har en alldeles speciell betydelse för dig.

Förlorat eller skaffat en ny familjemedlem

Har någon i familjen gått bort, eller har det kommit en ny? Eller kanske en liten valp? Kommentera det, men kom ihåg att hela tiden vara positiv.

Välj ämne noggrant

Själva kortet kan berätta en historia. Det kan vara både citat, personliga bilder på familjen, eller något som refererar till ett minne ni har skapat tillsammans det senaste året. Om du är kreativ, gör gärna kortet själv. Mottagaren kommer att tycka att det är mer personligt, plus att det kan vara ett tillfälle för julmys med familjen.

Skriv brevet för hand

Handskrivna brev och kort är bara mer personliga. Om du har möjlighet, skriv ditt julkort för hand. Det kommer att ge glädje och värme till mottagaren och visa att du verkligen lägger ner din tid på kortet. Handskrivna julkort visar att du har ansträngt dig extra.

Texten är hela fokuspunkten, men kan också vara den absolut svåraste. Det handskrivna julkortet är mer personligt än ett mejl. Tänk alltid på mottagaren när du skriver texten. Dina delade erfarenheter eller din relation.

Här får du två exempel på en kort text/start på ditt julkort

Julfriden börjar så smått breda ut sig här hemma. Vi har pyntat och hittat tid för varandra och inte minst dig/er. Därför vill vi önska dig en god jul och allt gott på det nya året.

Ett annat exempel kan vara detta:

Julmusiken spelar på radion, jag har hittat tomteluvan och julstämningen sprider sig tyst under hatten. Därför måste vi såklart också önska er en god jul och ett gott nytt år.

Du kan också välja att skicka en liten söt eller rolig present tillsammans med ditt julkort, t.ex. en personlig julkula.

Kom alltid ihåg att det är tanken som räknas.

Snygghet eller inte – dina nära och kära kommer att älska att få en trevlig julhälsning från dig en kall vinterdag.

Ha kul med dina julkort och en riktigt god jul och ett gott nytt år från hela Homedec.dk

04. 2021-11-04ÖRBI — Tina Buchmark

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de visas