Välkommen till mitt universum - Homedec.dk. Jag heter Rebecca och är ägare till denna lilla designwebbshop som säljer affischer, wallstickers, interiörer och festartiklar. Min vision är att skapa ett komplett universum för ditt hem, så idag hittar du på Homedec en spännande webbshop med ett sortiment på över 4000 produkter noga utvalda för dig.

Homedec lanserades redan 2019, och sedan dess har det varit en rejäl resa med både upp- och nedgångar. Det är en spännande resa, men den har bara börjat. Vill du veta mer om min entreprenörsresa? Så låt oss ta det från början.

Tiden före Homedec.dk

Redan 2014 tog jag examen i grafisk design och kommunikation och fick ett jobb inom e-handel. Direkt efteråt startade jag min egen lilla hobbywebbshop (Bentzenberg.dk), där jag sålde affischer av egen design. Precis samtidigt hade en av mina goda vänner, Trine, också öppnat en webshop där hon i första hand sålde inredning och wallstickers.

Åren gick och vi använde varandra för sparring, men de två små webshoparna blev aldrig mer än bara hobbybutiker, då varken jag eller Trine riktigt vågade ta steget. För ska vi vara ärliga – att starta en webshop från grunden och gå från hobby till heltid kan vara otroligt nervkittlande och är ett hårt arbete som kräver mycket engagemang. Vi stod därför båda och funderade på hur vi skulle kunna ta nästa steg.

Under 2018-2019 flyttade jag till Italien med min lilla familj, varifrån jag fortsatte jobba med den lilla affischbutiken. Här hade jag en självklar möjlighet att förverkliga drömmen om att verkligen bli självständig, men jag saknade den sista biten.

Och jag hittade inslaget när jag diskuterade mina webbshop-utmaningar och ambitioner med Trine sent en kväll i februari 2019. Och snart slog det gnistor och tillsammans bestämde vi oss för att slå ihop de två små hobbybutikerna. Det började i det små med tankar och idéer, men inom kort förvandlades det till en glödhet förbindelse mellan Danmark och Italien där Trine och jag kommunicerade dygnet runt om den nya butiken och drömmar och visioner.

2019 - förbindelsen mellan Danmark och Italien

De första tankarna kring ett enat Homedec sattes igång i början av året och vi borde nu ha förenat de två små hobbybutikerna till en gemensam butik. Vi bestämde oss för att behålla företagsnamnet Homedec, som hittills varit namnet på Trines webbshop. Vi designade en ny logotyp, skapade en butik på ett nytt gemensamt butikssystem och började skapa artiklar som aldrig förr.

Webshoppen tog snabbt form och man jobbade långt in på natten för att få allt på plats. Den färdiga webshopen stod klar i mars 2019 och var nu redo för den stora lanseringen. Till att börja med gick det naturligtvis lite trögt och det var inte varje dag som beställningarna föll, men snart började det ta fart.

Jag fortsatte att bo i Italien fram till september, där jag främst var ansvarig för allt online, och försökte få ännu fler kunder i bixen - allt medan Trine jobbade hårt hemma för att få alla beställningar packade och skickade - utöver sitt vanliga arbetstid på hennes vanliga jobb förstås.

När jag återvände hem till Danmark i september 2019 efter ett år i Italien stod valet mellan att gå ut och hitta ett "vanligt jobb", eller att försöka stanna på heltid i butiken med de få medel vi nu hade. Vi valde det senare, och tack och lov var det rätt beslut.

2020 - om att flyga från boet

Tillväxten fortsatte, men det var fortfarande bara jag som hade kommit på heltid. Det måste dock ändras snabbt. Ett snabbt beslut togs sent på kvällen (det är ofta här som de bästa besluten tas). Kort därefter sa Trine upp sig från sitt nuvarande jobb och i februari 2020 kunde Trine även ansluta sig till Homedec på heltid.

Dessutom hade vi också valt att flytta in i gemensamma lokaler, och att flytta hemifrån så att säga. Tills nu hade vi hade förvarat vårt varor på 3 olika platser. jag hade förvarade alla affischer i mitt privata hem, Trine tog fram wallstickers från sitt hem, och vi hade ett litet gemensamt lager med all inredning där vi hade fått lite hyllutrymme på en större webshop. Det var därför en för stor logistisk utmaning för att få det hela att fungera, och nästa steg var att flytta in i ett rum varifrån drömmarna kunde bli verklighet.

Vi hittade därför det perfekta rummet beläget på en bakgård på Jernbanegade i Tørring. Rummet var rustikt och extremt mysigt med fina träbjälkar - men kanske inte det mest praktiska att inreda vårt lager efter. Härifrån gick det fort, och det märktes att vi nu jobbade båda intensivt i butiken och all logistik kring packning gick som en smäll. Nya produkter togs fram, vi fick flera nya välkända varumärken och Homedec började verkligen ta form.

Coronakrisen slår till

Från början av året hade vi tagit ett beslut om att det skulle satsas mer på julhelgen med bröllop och konfirmationer, och alla våra energi gick därför in på att utveckla nya produkter för detta. Vi fick oss men snabbt ont i magen när coronapandemin inträffade i Danmark. Helt plötsligt stod försäljningen helt stilla och det var plötsligt nödvändigt att organisera om och fokusera på nya säljbara produkter.

Tur att vi kom stärkts genom krisen, med en portfölj av nya produkter och initiativ, så på andra sidan sommaren var vi tvungna att inse att vi kunde inte längre hänga med i packhuset på egen hand, plus att vi var redan på väg att växa ur vår första lokalen. Under hösten anställde vi därför vår första anställde.

2021 - Nya lokaler och ett nytt kapitel

Det nya året började igen med inflyttning i nya lokaler. Platsen i vår De första lokalerna på Jernbanegade hade plötsligt blivit alldeles för trånga och opraktiska i takt med att allt mer varor flyttades upp på hyllorna. Så det var nu dags att hitta ett rum som kunde fungera bättre i praktiken. Valet föll på en större och betydligt mer praktiskt inredd lokal på Torvegade i Tørring, där alla kvadratmeter låg i ett plan, och där inredningen var helt perfekt för ändamålet.

Hösten 2021 valde Trine att gå sin egen väg och lämna Homedec efter något helt fantastiskt år där vi har skrattat och gråtit tillsammans och tillbringat många sena nätter tillsammans samtidigt som vi har byggt upp företaget. Det var en långdragen process att ta sig igenom en sådan omstrukturering, men till slut fick vi båda erkänna att det var nödvändigt. Som tur är kallar vi det en lycklig skilsmässa och idag står jag, Rebecca, därför på andra sidan som soloägare av Homedec.

2022 - Det här var bara inte mitt år!

Jag har inte så mycket att säga om år 2022, mer än att det definitivt inte var mitt år! Förutom inflation och höga elpriser var det flera stora krascher på vår hemsida som kunde märkas i den utsträckningen. Så av av, och låt oss inte prata mer om det! Som tur är - trots krisen i världen - har vi haft otroligt många trevliga kunder som stöttat vår lilla butik - så tack för det!

Vi har haft en fantastisk start på 2023 hittills och vi började året igen med att flytta till nya lokaler. Nu är jag själv Vejlensare, så det enda rätta var att flytta företaget närmare min egen bostadsort. Vi flyttade därför till Industrivez i Vejle, där vi har fått en frisk fläkt och där vi är redo för nya utmaningar!