Brass har tagit nordisk inredning med storm och här på Homedec.dk tror vi att den är här för att stanna. Glödande metall ger en exklusiv touch till din inredning. Den nordiska stilen, som domineras av minimalism och coola färger, vinner på att möta kontraster i form av nya material.

Metalliska nyanser har länge legat i framkant av mördande inredningsdesign. Mässing har fått mycket uppmärksamhet i synnerhet och fortsätter att dominera i danska hem. Både varumärken och konsumenter har tagit det på allvar, och det ser ut som att det är här för att stanna. Oavsett om du har modet att köpa en hel bokhylla i mässing, eller börja med prydnadsföremål, fungerar mässing riktigt bra i ett kontrasterande samspel med svalare material, som sten, marmor, betong och råträ.

inredning i mässing

Här ger vi dig en guide till 10 användarvänliga idéer för hur du kan inreda ditt hem med mässing:

1. Lyktor

Med lyktan kan du dekorera både ute och inne. Använd dem som en del av din inredning, till exempel i entrén. Du kan också använda dem för att lyfta fram olika årstider. Fyll till exempel din lykta med kastanjer till hösten, gran och julgranskulor till jul. Lyktan kommer också att stå bra på egen hand, som en superfin kontrast till den ljusa nordiska inredningen.

2. Hylla pojkar

Hyllor är ett diskret och stilrent sätt att få in mässing i hemmet. Montera hyllfästena i rummet som passar in i din inredning, och lägg till en snygg hylla, och skapa en praktisk och vacker förvaringslösning på samma gång. Du kan till exempel använda hyllan i köket, där koppar, skålar eller tallrikar står utställda. Du kan också använda dem i sovrummet, i hallen eller till och med i vardagsrummet.

3. Ljusstakar

Ljusstakar kan användas i alla rum, och kan kombineras med många olika typer av material. De kan användas både till vardags och fest. Dekorera med mässingsljusstakar och kombinera dem med dina andra hemmaterial, som sten, marmor, rått trä eller mjuka textilier. Du kan välja att gå all in på mässingsljusstakar, eller helt enkelt lägga till några ljusstakar i kombination med dina andra ljusstakar.

4. Krokar/krokar

Krokar eller krokar välkomnar dina gäster på ett vackert och stilrent sätt. Det finns många olika former och storlekar. Du kan hänga en lång rad med mässingskrokar, eller så kan du kombinera dem med andra krokar i andra material, färger eller former. Använd även krokar i till exempel badrummet för handdukar eller i köket för kökshanddukar och grytlappar. Mässingskrokar är ett extremt diskret, men väldigt stilrent sätt att föra in moderna metaller i hemmets inredning.

5. Lampor

Om du är inne på den klassiska looken med en twist, så kan mässingslampor säkert vara ett alternativ. Om du är redo för en mycket stor taklampa eller bara en mindre vägglampa eller golvlampa är helt upp till dig. Vi tycker att alla val är ett stilrent och vackert val om du vill att mässingstrenden ska flytta in i ditt hem. Du kan med fördel ha en bordslampa stående på olika material beroende på vilket uttryck du tycker lampan ska ge rummet eller ha en stor taklampa i entrén som står i god kontrast till ev. speglar och krokar.

6. Vaser

Med vaser kan du verkligen bestämma vilken look du vill ha i ditt hem. Gillar du ett helt enkelt uttryck, eller vill du ha en vas med former och dekorationer. Ska vasen stå framme, t.ex. med torkade blommor, grenar från trädgården eller ska det dyka upp först när du får en bukett? Om du inte är helt redo för en vas som enbart består av mässing kan du med fördel hitta flera vaser där endast en liten del av vasen är gjord av de populära metallerna. Även här blir det snyggt att kombinera vasen med andra material i ditt hem, t.ex. trä, marmor eller betong.

7. Förvaringslådor

Denna lilla detalj är ett otroligt vackert sätt att få in mässing i hemmet. Lådorna i badrummet kan du använda för att förvara smycken, kosmetika, bomullsrondeller eller annat som du har liggande. De vackra lådorna kan även användas till din torkade brudbukett, bröllopshatten eller helt enkelt till lite mer vardagliga saker, som nycklar och plånbok. Som ett sista litet inredningstips kan vi säga att kartongerna även kan användas på kontoret eller rummet för att förvara pennor, penslar, pennor, suddgummi mm.

8. Speglar

Vi älskar speglar i inredningen. Genom att lägga till speglar i ditt hem ger du rummet fler vinklar och du ser ditt hem från fler vinklar. Det är precis så du får hemmet att framstå som större. Du kan använda speglar på flera sätt; i badrummet med den självklara funktionen, eller som dekoration i din inredning. På båda ställena blir en spegel med mässingskant stilren och dekorativ. Att använda speglar i inredningen kan ge ditt hem fördel, elegans och personlighet.

9. Kurva

Korgar kan användas på många fina sätt. Till exempel för förvaring av mattor, tidningar, trä, handdukar, toalettpapper, eller i en mindre version med en liten växt och handsprit. En del använder dem även i köket för att förvara till exempel lök eller annat som finns i vardagen. Korgar kan därför användas i husets alla rum och tillför värme med den gyllene nyansen.

10. Servettringar

Om du verkligen vill vara noga med dina gäster och skapa ett vackert dukat bord är servettringar verkligen en hit. Du kan använda dem tillsammans med flera typer av servetter. Hitta eventuellt några snygga tygservetter som matchar din dukning och vik dem med hjälp av din mässingsservettring. Det kommer att ge ett riktigt vackert, varmt och personligt uttryck till din dukning. Du kan eventuellt kombinera den med individuella mässingsljusstakar för att framhäva båda delarna på ett stilrent sätt.

Som ni ser finns det gott om alternativ för att få in mässing i hemmet, både på de mer diskreta sätten och på de helt medvetna och genomtänkta sätten. Hoppa in i det, kombinera färger, former och material och skapa precis den look du vill ha i ditt hem. Njut av.

12. 2022-08-12ÖRBI — Tina Buchmark
Taggar: Tips Trends

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de visas