Ljusstakar till jul är ett måste i de flesta hem. Julen är återigen över oss. Tiden då vi flyttar närmare varandra, samlas kring mys, julkalender och inte minst kalenderljus och adventsljus. Ljus är en integrerad del av den här tiden på året. Det ger en trevlig atmosfär i den kalla och mörka tiden. Här får du ett erbjudande på 5 ljusstakar till kalenderljus och 5 vackra ljusstakar som du kan använda till adventsljusstakar.

ljusstakar till jul

Kalenderljus

Du kan använda vilken ljusstake som helst till jul och dekorera den med en rosett, lite gran eller bara låta den vara som den är. Valet av scen beror naturligtvis på storleken på ljuset du har valt.

1 : Etapp nummer ett är den vackra kristallscenen Victoria från House of Sander. Stativet är format som en blomma. Ljusstaken är till för blockbelysning och ger en otroligt vacker reflektion på ytan den står på när ljuset träffar kristallerna. Stativet finns i rök, champagne och klar.

2 : Som praktik nummer två är Stjärnor ljusstaken från House Doctor. Ljusstaken föreställer en stjärna med åtta punkter och är tillverkad i antingen en antik metallic färg eller i en otroligt vacker gyllene färg. Placera den ensam eller som en del av en dekoration, beroende på vilket uttryck du vill att ljusstaken ska ge. Stjärnformen är i sig väldigt julaktig och kan därför lätt stå för sig själv och symbolisera julens brännpunkt.

3 : Etapp nummer tre är Palma ljusstaken från Broste Copenhagen. Ljusstaken har en vacker gråaktig nyans på utsidan, och en glänsande mässing inuti. Stativet är utformat på ett sådant sätt att det finns plats för dig att dekorera det med julkulor, kottar, granar eller vad du nu förknippar med jul i ditt hem. Stativet passar ett ljus på 5 cm. i diameter.

4 : Etapp nummer fyra är Iris ljusstaken från House of Sander. Stativet finns i två höjder. Stången är gjord av den finaste klara kristallen och är konstruerad med flera olika former. Det klara kristallglaset gör att du med fördel kan välja den ljusfärg som passar in i ditt jultema, om det är de traditionella vita ljusen, eller kanske rött, grönt eller lila, det är helt upp till dig vad du vill. Stativet ser bra ut på egen hand, men kan även enkelt kombineras med både dekorationer och andra ställ.

5 : Det fantastiska Altfiol praktik från House of Sander. Stativet är i klar kristall och kan dekoreras både ensamt eller tillsammans med några av dina favoritjuldekorationer. Ljusstaken är konstruerad i flera olika former, som kommer att bryta ljuset på ett otroligt vackert sätt och ger en unik och konstnärlig look som helhet. Stativet är lämpligt för kronljus. Du kan självklart använda den med vilken färg som helst, så det är helt upp till dig vilken färg som passar ditt jultema.

ljusstakar till jul

Adventsstadier

Advent har i många år varit en tradition, det är så vi räknar veckorna till den stora dagen. I lika många år har det varit tradition att adventskransen ska vara gjord av gran med band och hänga i taket. Många har tappat grankransen – den strösslar och med tiden blir den mer och mer brandfarlig. Därför får du här ett erbjudande på några fem vackra ljusstakar till jul, som kan användas till din moderna adventskrans, som du kan julpynta.

6: Palma ljusstaken från Broste Copenhagen. Stativet har plats för 4 ljus och har en vacker rödbrun färg på utsidan och en fin mässingsfärg på insidan. Stativet är gjort på ett sådant sätt att du kan lägga dekorationer i ställningen, det kan vara julkulor, granar, kottar, nötter eller vad du nu förknippar med jul i ditt hem. Stativet passar lampor på 22 mm. i diameter.

7: Ring advent från House Doctor. Här får du en ljushållare med flera funktioner. Stativet har plats för fyra ljus och passar därför utmärkt som adventskrans. Denna ljushållare har en extremt snygg design. Man kan såklart dekorera stången med grangrenar, kottar eller annat, så att den blir mer jullig.

8: En mer rå och rustik scen. Ljusstaken heter Puri och är från House Doctor. Här kan du verkligen gå all in på det råa och minimalistiska uttrycket. Du kan självklart dekorera stolpen, eller helt enkelt lämna den i sin industriella stil och ge din jul en modern twist. Stativet är tillverkat av järn och har spår från tillverkningsprocessen. Ljusstakens uttryck ger upphov till att man försöker använda ljus i både traditionella och otraditionella färger.

9: Denna praktik kallas Skikten och är från House Doctor. Stativet är svart och har plats för fyra ljus. Stången är formad som ett svart kors och kan tillföra mysighet, värme och en modern look till ditt hem. Stativet kan med fördel placeras tillsammans med ditt barns julpynt och bli en del av julstämningen, men kan även enkelt stå själv och dekorera, som ett snyggt minimalistiskt stativ.

10: Etapp nummer 10 anropas Molekylär 4 och är från House Doctor. Ljusstaken är ett väldigt enkelt stativ som kan kombineras med flera stativ. Hålet för ljuset passar på ljusstakens fot, vilket gör att du kan sätta ihop dem hur du vill. Stativet är i aluminium som är svartmålat. Du kan också dekorera stolpen här med små grenar, kottar eller hänga lite dekorationer på armarna på stolpen. Du bör vara medveten om att denna scen använder de mycket små julgransbelysningen.

Alla etapper är valda utifrån att du ska kunna använda dem året runt. Många av de utvalda montrarna är rustika, romantiska och tidlösa och passar bra in i den nordisk/skandinaviska inredningen. Ljus hjälper till att ge atmosfär under den kalla årstiden. Kom alltid ihåg att vara uppmärksam på om din önskade kalender/adventsljus passar i scenen du blivit kär i. Ha det så kul med din juldekoration och en riktigt god jul från hela teamet bakom Homedec.dk

16. 2021-11-16ÖRBI — Tina Buchmark
Taggar: Jul Lysestager

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de visas